DEBATT: Ogenomtänkt förslag om crossbanan

Det var med bestörtning jag tog del av artikeln om crossbanan i förra veckans Alekuriren. Till att börja med kan man ju reflektera över på vilken planet Socialdemokraterna i Ale har befunnit sig de senaste åren. Har klimatkris och miljötänkande helt undgått partiet? Det är emellertid på…

Läs hela nyheten: DEBATT: Ogenomtänkt förslag om crossbanan

Liknande nyheter

  • Hon tar över sektor samhällsbyggnad Det kan vara den mest krävande och utsatta posten i Ale kommun. Sektor samhällsbyggnad har fått utstå mycket kritik de senaste åren och personalomsättningen har varit hög. Ändå tvekade inte Laila Ekman när frågan om hon kunde tänka sig uppdraget som tillförordnad sektorchef. – Jag är...
  • Glödhet arbetsmarknad I förra veckan presenterade Arbetsförmedlingen sin höstprognos. 2 000 arbetsgivare i länet har intervjuats om deras förväntningar på de kommande åren. – I Ale och Lilla Edet har vi gjort 40 djupintervjuer med företag inom olika branscher, säger Bernt Källgren. En stor del ...
  • DEBATT: ”Politikerna måste börja samarbeta med cheferna” Jag har upplevt en negativ trend de senaste åren kring personalomsättningen och arbetsklimatet i Ale kommun. Vi kan inte ha värdefulla chefer, tjänstemän och arbetstagare som kontinuerligt säger upp sig. Anledningen till den ökande personalomsättningen är oroväckande och beror säkert på ett flertal olika saker. Men oavsett vad...
  • Lojalitet och lydnad på BoU En del av mina vänner och vänners vänner jobbar inom barn- och ungdomsförvaltningen, BoU. Jag har då och då genom åren fått höra hur man där från ledningshåll pratar om lojalitet. På senaste tiden så har det aktualiserats igen i debatten kring ...
  • ”Jag är den klassiska hästtjejen” Vilka faror möter våra husdjur på våren? Det och mycket annat bloggar Sara Molin, chefsveterinär på Alingsås Djursjukhus, om den här veckan.  Onsdag 20 aprilVägen till veterinärjobbet  Vem som är den klassiska veterinären har de senaste 30-50 åren ändrats kraftigt. Från att vara man från landsbygden  med erfarenhet av...
  • Vårdcentraler gör mångmiljonvinster 10,4 och 5,4 miljoner kronor. Det har två av Vallentunas privata vårdcentraler tagit ut i vinst de fem senaste åren. En stor del av pengarna har gått direkt ner i ägarnas plånböcker. – Jag sover gott om nätterna, säger Vallentuna Doktorns vd. Vinstjakten inom vården ska stoppas. Det anser den...
  • ”Jag föll ofta för frestelsen” Hanna Lewin gästbloggar denna vecka om barn, ungdomar och skärmtid. Hon har de senaste åren blivit intresserad av hur mobilen, denna lilla ”leksak”, på kort tid har blivit en så viktig del av våra liv. Hur påverkar den mig, mina barn, min familj och mina...
  • ”Det jag läser och ser påverkar mig mer än jag önskar” Hanna Lewin gästbloggar denna vecka om barn, ungdomar och skärmtid. Hon har de senaste åren blivit intresserad av hur mobilen, denna lilla ”leksak”, på kort tid har blivit en så viktig del av våra liv. Hur påverkar den mig, mina barn, min familj och mina...